April 26, 2009

I am ignorant..izzit??

Today, I'm going back to Sentul from my sister's house at Damansara Damai. Terasa perjalanan hari ini sgt jauh. Mcam2 hal terjadi. haihhz

Kisah bermula, around 2pm, I'm waiting for the bus to Titiwangsa. My Sis sblm tu x bagi balik lagi sbb hari tgh panas. But, terpaksa gak balik coz I have sumthing more important to do. Then, tunggu punya tunggu, bas yg ditunggu x jgak smpai. 3 kali bas lalu tapi tak nak amek penumpang. Hati pon makin panas la, sepanas cuaca ptg tu. Then tibe2 ade la kakak ni dtg kat bus stop tu. Wait! Shud I call her kakak or makcik? She looks quite old..o_O. Err..dia bahasakan diri dia 'akak'. Layan je la.. Then tanpa bagi salam, dia pegi interview aku. Dah la soalan dia cepu cemas jek. Dia tanya 'Adik, adik rasa akak dah gemok ke?'. Aku terkejut la jgk. Dalam hati, 'Pehal akak ni? Cuba la bg salam dulu. Tak pon beramah mesra la dulu. Ni tak..Main terjah jek.' Tapi, disebabkan slogan 'Budi bahasa budaya kita', aku jawab la jugak..'Erm, ntah la kak. Saya x pernah tgok akak sebelum ni.' Then dia tukar soklan dia. 'Pada pandangan adik la, akak gemok tak?' (sambil pusing2 kan badan dia depan aku). OMG, what shud I answer her?? Err..sbnarnye akak tu agak gumuks la. Tapi, tak sampai hati nak cakap. Muka dia penuh harapan. Sebab nak menjaga hati, aku cakap la 'Erm..biasa je kak.' Oppss..penipuan berlaku di sini +__+ Akak tu plak excited je..'Kan? Kan? Biasa je kan? Sebab ramai orang kata akak dah gemok skang'. Dah ramai org kate gitu, terima je la kak oi.. Then tibe2 dia tanya lagi, 'Adik, lpas adik kawin, adik suka keje ke x?'. Apsal la akak ni ramah semacam ni..haihhzz. Aku yg tak ramah ni jawab la 2, 3 patah..'Erm..keje la kak.' Then, dia tny 'Kenape?'. Adoii..cam Mr. Mahen la pulak dia nih. Mesti nak tny kenapa. Aku bagi la reason aku. Sebab nak ade duit sendiri..blablabla. Aku ingat habis kat situ je. Rupa2nye banyak lagi soklan cepu cemas dia. Kebanyakannya pasal lelaki. Dia siap bagi pendapat dia lagi. She said 'Laki skang ni *tutttt*.. Pastu *tuttt*.. '. Dah la ramai mamat2 kat bus stop tu. Akak ni konfiden jek bagi pendapat dia. Mamat sebelah dah pandang sebelah mata da. Aku cannot go ar. Bas ni x sampai2 lagi. Lambat betol.haihzz. Yang paling x tahan, setiap ayat dia mesti diakhiri dgn 'Betol tak? Kan kan, betol kan akak cakap..' So what kak oi?? Akak bole diam tak?? X nampak brader sblah tu da berasap?? (tp dlam hati je la..lolz~). Realitinye aku angguk je sume dia ckap..haihhz. TWO FACES!! Then tibe2 bas pon sampai. Akak ni tibe2 tarik tangan aku naik bas tu. Aku cam tergamam, tapi macam kena pukau aku ikut jgk dia. Actually, I'm waiting for Rapidkl tp yg smpai tu Metro Bus. Tapi, xpela. Since aku nak pegi Sogo, so same je la. Waktu nak duduk tu, aku baru cam tersedar. OMG aku kena dok jauh ngan akak tu. Mati la kalo dia membebel lg. Then aku dok depan skali. Sampai Kepong Sentral aku nampak akak tu turun. Fuhh!! abes kisah akak tu..

Then, di sambung kisah driver Metro Bas yang sangat rude. Sudahlah orang belom abes naek dah jalan, pastu langgar lampu merah, pastu bawak laju lagi. Rasa cam naek roller coaster je. Dah la driver tu panas baran (tula, byk sangat makan kari). Suka sangat hon2 org. Aku rasa dia ni antara driver yang paling banyak dapat saman. Yang paling aku tak tahan, dia pasang radio Tamil. Bukan la aku ni racism. Tapi sepatah haram aku x paham radio tu bebel ape. Sampai kat Chow Kit, jalan jam giler. Dpd perbualan konduktor bas tu, aku dengar ade jalan kena tutup. Patutla jam melekat. Tiba2 aku dengar ramai orang menjerit. Apehal la pulak ni?? Pastu aku tengok sume orang dalam bas tu pegi jenguk kat tingkap bas sebalah kanan. Tapi, aku x terasa nak jenguk skali pun. How ignorant I am..(+_+). Then, tiba2 ade orang ketuk pintu driver bas tu and tinggikan suara mcm nak cari gaduh. Barulah aku berminat nak tau ape sbnarnye terjadi. Rupa2 nye bas yang aku naek tu dah langgar sorg penunggang motosikal. Dari side miror bas tu, aku nampak orang ramai tolong angkat motor tu. Agak teruk la jugak. Abes pecah2. Yang peliknye, apsal aku tak rase pape pon. Maybe sebab bas tu besar, dan motor tu kecik, so hentaman dia x rasa sangat. Maybe jugak, sebab aku dengar MP3 dgn kuatnye (sbb nak lawan radio Tamil), aku x dengar bunyi dentuman motor tu. Lame jugak nak tunggu dorg lawan mulut and setelkan semua, baru bas tu jalan semula..

Disebabkan jalan SOGO tu tutup, aku turun depan Maju Junction. Sepanjang nak pegi Sogo tu, aku tengok ramai orang dok tepi2 jalan. Lain macam je suasana ni.. Dengan polis trafik yang ramai mengawal jalan tu. Dalam hati, ape lagi ni?? Cam nk rusuhan jek..(pndai je wat assumption).Malas nk peduli, aku terus je la berjalan. Tibe2, berdesup sblah aku..Nak tau ape??haha. Suspen la konon..lolz~

Dorang ni la yang lalu. And ni la penyebab jalan di sekitar KL ditutup. Rupa2 nye hari ni last day Jelajah Malaysia. Aku tau pon sebab tgok news td..^^

April 16, 2009

♥ Wiken tym.. Hangout..Hangout..yeay!!

Last Sunday, me and my friends have sum kind of pre-reunion at Sogo. Actually, dah lame dorg ajak. Last2 week, but, I have some problems. Mcam2 hal la tym wiken. And diz tym, after 1 month(haha..cam lame je), my Abg Long dah ugut jgn kasi alasan laen. Then, I said ok.. Coz lame giler x kuar ngan geng2.. Kebetulan Poji and Kasyful plan nk wat pre-reunion, then dorg ajak la bbrp org lg, dak2 UMSKAL gi karaoke tu. Mula2 malu siot nk gi karaoke tu. Kalo ngan geng2, xdela malu sgt. Ni ade tmbahan bbrp dak UMS yg laen. And ade sorg senior. Adoii, dah la x brape rapat. Kenal gitu2 je. Sore dah la x sdap. Pitching jgan ckap la. Ke laut, ke kutub, ke gunung la lpas. Mula2 kitorg yg girl2 ni shy2 meow la. Last2, tu smgat je 'menyumbangkan' sore.haha. Tp skali skala berkumpul ramai2 gini, wasting time 2gether and wasting money 2gether, I really enjoyed it myself.

Kalo tym Dan pegang mic, itu namenye lagu kategori etnik kreatif.^^

Ni tym Farah ngan Kasyful 'menyumbangkan' sore..

Sha, u look taller than me here. Weird huh??haha

8 of us meet again, here in KL.. Where are you, Sida and Fed? Damn miss u guys T___T. Wish both of u are here..

Jai and Kasy missing!! Being a cameraman maybe..haha


And after playing the whole day, kami sempat jgk meeting tuk melantik board director tuk aktiviti persatuan kami yg seterusnye. Errr..persatuan yg x diiktiraf pown. And x pasal2 dan x semena2 aku dilantik sbgai Bendahari.. Oh tidak!! Walaupun aku suka pegang duit, tp aku x suka pegang duit org lain..(pengakuan ikhlas dari hati bak kate Jai..haha). And our next activity is BOWLING!!!

April 14, 2009

Boys Over Flowers ♥♥♥


Finally...I finished watching 'Boys Over Flowers' drama..Hip hip hooray!!haha. Whoever had watch Hana Yori Dango (Japan) and Meteor Garden(Taiwan), you should also watch Boys Before Flowers(Korea). And compare those 3. Which one is the best? The storyline is same. No, no I mean almost the same. Not exactly same.o_O. But honestly, I like the actors from Meteor Garden (because of the chemistry between the F4) but I like Boys Before Flowers pnya storyline (jlan cerita dia sgt laju & tdk membosankan). Its about 4 richest and most spoiled boy who's known as F4. And all these hot2 guys (*faint*) has attract many viewers since it start showing. Not only in Korea but also around Asia. For those who are interested to watch this drama, just turn your channel to 303 on Sunday(siaran ulangan) or Monday & Tuesday. But sorry, I don't know the exact showtime. Because I'm watching it on MySoju..hehe

The actors :

Hottest guys Lee Min Ho as cold-hearted Gu Jun Pyo.. Every guy would be jelous of his height and of cos he has a great body(~drools~). No wonder la bcoz he is a model..^^

Lee Min Ho

Flower boys Kim Hyun Joong as 4th dimensional Yoo Ji Hoo. Tp syg seribu kali syg, his acting skill is not that great. He's look kaku + mcm robot. But, cannot blame him lor bcoz this is his first drama. He's debut as a singer and model. Dun worry, just by looking at his face, his acting skill is just nothing..haha
Kim Hyun Joong (SS501)

Sweet Kim Bum as playboy/casanova So Yi Jung. I luv him the most(*drools~ + faint~*..0_O). He's cute. He's sweet. He's hot and cold. I still remember his '3 dating rules'. 1. Do not mess with nice girls. 2.Do not mess with fools. 3.Do not mess with friend's friend. But in the end, he broke his rules himself.^^
Kim Bum

The rapper Kim Joon as helpful Song Woobin. He's the less famous between F4. And his acting skill is not that great (he's debut as a singer), but can't compare to JiHoo sunbae because he just show up sometimes. Boleh dibilang dgn jari bape kali dia muncul. And slalunya sbg penyelesai masalah..(Watak x brape penting..T___T)
Kim Joon (T-Max)

The actress:

From left, Min Jung as GJP fiancee. Gu Hye Sun as Geum Jan Di (lead actress) and Kim So Eun as Ga Eul (Jandi's best friend + SYJ girlfriend. She's pretty rite? I like her personally because her fresh and sweet looks).

How I wish, Jandi will end up with Jihoo. But os coz la she's end up wAdd Videoif the lead actor, Junpyo.(cuba la wat jln crite laen sket..haihhzz)

Doesn't matter la Jandi end up with whom, but I like this couple. Soeul couple. Cute and sweet..^^

April 09, 2009

♥ On Air


I just finished watching a drama called 'ON AIR'. Nothing much to comment bout this drama. Not my favourite neither hate it. 

A lil bit bout diz drama.. Diz 21 episodes drama is all about behind the scene in TV drama productions. Also shows how the whole production team complete a project in a tight schedule. As well as how actors, actress, and entertainment agencies handle rumors surrounding them. What I learn from this drama is 'THE POWER OF MONEY'. .haha. 

If you are interested to watch this drama, I suggest you to watch from ep.11 and above. Ep. 1-10 was so boringgg because everyone is shouting, screaming and fighting. Actually the main reason I watch this drama, of cos because of the theme song. 'One Word' by 'FT Island'. Ni je la sbb aku stay kat dpan pc..^^

One of the 'One Word' performance.. Eng subbed.. As usual, luv this performance ♥♥♥

video

And for now, I'm watching 'Boys Before Flower'..Baru Ep.22.. X sabo nk habis.. Walaupun dah tau ending dia (coz I read some spoiler), tp stil mau tgok..0_O

April 05, 2009

♥ My Sis Engagement

Ermm..lame gak x update blog. Bkan xde citer, tp quite bz.. So, new story?? Hurm..Last Saturday, my sis getting engaged. So for the last 2 weeks, I was very busy lending my 2 hands helping her in preparation. Tolong shopping je la. Tolong bg idea yg bernas2..hak3.. Nk tolong buatkan hantaran, mintak maap la. Bapak x kreatifnye.. And Alhamdulillah, everything going smoothly on that day..

Xde la bsar pun wat majlis ni. Kecik2 je.. Juz sedara mara n jiran2 terdekat je.. Actually, I have invited few people, (of cos my friends + hosmet +rumet) to come. Malas ar nk sebut name, tp nk sebut gak..hak3.. Dayah ngan Farah la. Bkn setakat aku ajak, siap paksa dtg lg. But, they didn't come. Kuciwa aku..T____T.. Ingatkan bole la mntak tolong basuh pinggan ke, kemas umah ke..wakaka. Pling x bole bla alasan si Paroh la.. Malu^^.. Sejak bile jd pemalu ntah.. Shy shy meow kunun..haihz

Date : 4th April 2009

Place : Home Sweet Home at Jerantut

Time : Pagi smp Petang


Our photographer..

Kami penat.. Baru kenduri kecik2 je.. Kalo besar2an, pengsan da aku kepenatan agaknye.. 

Make-up by Baby n Kak-G..AWWW!!!

Idea pelamin from my siblings..

Hantaran pihak perempuan.. Creditz to Kak Fid atas decoration yg nmpak ala2 grand gitu..haha

3 of us..

My cousins, Tina and adik at the back..

Wif her best friends..From left, Kak Fid, Kak Ngah, Kak Fiza & Kak Ct

Nice shot bro!!

Anyway, congrats to my sis..